Evigt ejes kun det tabte – (16/06/20)

Der tages her udgangspunkt i bogen Evigt ejes kun det tabte – Barndoms- og ungdomserindringer i krigens skygge 1949 – 1970.

Indholdsfortegnelse:
0:00 Velkomst og introduktion af bogen.
11:07 Far: Siegmund Riis-Knudsen. 1890-1976.
16:04 Søster: Inger Julie Riis-Knudsen. Kaldt Kylle. 1916-2001.
25:34 Anden verdenskrig.
49:52 Mor: Gerda Vibeke Rasmussen. 1918-2008. Gift 29 december 1942.
1:15:11 Retsopgøret og slutningen af krigen.
1:27:54 Den nye tilværelse som landmand på rolighedsgården.
1:34:21 Født den 28. oktober 1949.
1:50:46 Kønsopdeling, nytårsaften og skolen.
2:00:04 Flytter til Tranholm i 1961.
2:09:08 Politisk vækkelse.
2:16:54 Flytter til Them i august 1965 og begynder i gymnasiet.
2:43:06 Århus Universitet og studenteroprøret.
2:51:37 Dannelsen af DNSU den 11. august 1970.
2:54:06 Afslutning.

Medvirkende: Povl H. Riis-Knudsen og Anders Kjær.

Relevante links og materiale:
http://mellemgaard.dk/shop/2-biografier-og-erindringer/2601-evigt-ejes-kun-det-tabte—barndoms–og-ungdomserindringer-i-krigens-skygge-1949—1970/
https://en.wikipedia.org/wiki/Hitler%27s_Table_Talk
https://www.hellstormdocumentary.com/
https://www.amazon.de/gp/product/B0093Y1HFQ/ref=dbs_a_def_rwt_hsch_vapi_taft_p1_i0
https://en.wikipedia.org/wiki/Bloodlands
http://www.historie-online.dk/boger/anmeldelser-5-5/besaettelsen/landsforraedernes-boern
https://da.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8ren_Krarup

Lyt til eller hent afsnittet her: https://mega.nz/#F!V7R3hCYC!_Nl-dHfWyNU7HI6nAJAgkQ

20 thoughts on “Evigt ejes kun det tabte – (16/06/20)”

 1. Aldrig har jeg været så enig med en anden person.
  Indtal bogen og jeg vil betale det dobbelte.

   1. Jeg var enig i det hele!!!
    Nej nu er det jo nogle dage siden jeg har hørt det men jeg er særligt glad for det han siger om ‘strukturel racisme’.
    Jeg synes folk på vores fløj er alt for bange for racisme-begrebet. Man hører ofte det her med at ‘bekymring for sit eget folk’ ikke er racisme. Gu er det så! Og så det her med at Hitlers planer for Rusland var groteske volds-fantasier, der byggede på uvidenhed og fordomme. Og så alt det her med den forfærdelige køns-dysfori der hærger samfundet idag.

    1. Nå ja og så det her med at alt det her køns/sex identitets halløj slet ikke bør være en del af den offentlige debat.

 2. Fantastisk interview. Jeg er dog uenig i Povls udsagn vedr. mandlig og kvindelig monogami. Hvis kvinder er ment til at være monogame fra naturens side, vil mænd også automatisk være det – uagtet hvor mange kvinder en mand så kan gøre gravide på et år. Det er simpel matematik. Fordi hvis kvinder er ment til at være monogame og vi alle er ment til at skulle have en partner, hvilke ledige kvinder skulle mænd så kunne gøre gravide?

  1. Der har De en pointe.

   Mit indtryk er, at kvinder generelt er det, man kunne kalde serie-monogame. Nu er der jo raceforskelle, og det kommer jo også an på, om man kan få lov til at udleve sin seksuelle strategi, men generelt er de det. Det giver jo også meget god mening ift. deres hypergamy. Altså de finder den bedste mand, de kan få, og så er de i et forhold med ham. De ønsker så, at han er loyal/romantisk overfor hende og belønner ham, hvis han er. Og hvis de så finder en mand med mere magt og status, så er det jo til deres fordel, hvis de kan komme ud af det forhold, de er i, og så få et romantisk forhold til den nye og mere magtfulde mand, de har mødt. Det er også derfor, at religiøse og konservative miljøer isolerer kvinder i større eller mindre grad fra mænd, de ikke er gift med. Simpelthen for at undgå at de bliver fristet. Derudover kan der også være sanktioner, hvis kvinder eller mænd bliver skilt og forlader deres familie. Ekstreme eksempler på det er fx æresdrab og syreangreb.

   https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-new-resilience/201508/women-initiate-divorce-much-more-men-heres-why

   Mænd har så generelt en anden seksuel strategi. For dem handler det om at sprede sin sæd, så meget som muligt. Det handler altså om at få sex med så mange forskellige kvinder som muligt og at undgå forpligtelser overfor de kvinder, de er sammen med. Også det er der tænkt over i religiøse og konservative miljøer, hvor man undgår porno, prostitution, og man tildækker kvinderne. Også her det for at undgå, at manden bliver fristet, og at familien bliver ødelagt.

 3. I mine øjne missede Povl økonomiens historie. Ellers et fint interview. Rart at høre om den jyske muld m.v.
  Jeg gad godt læse bogen.

   1. Jeg har ikke et budget til at købe nye bøger med arme og ben. Dukker den op antikvarisk,tager jeg den nok med hjem. Men der er mange forfattere som står i forreste rækker. Eks.v. Flemming Rose og Helle Helle,for at nævne et par danske navne. Men Houlebech Jules Verne og Mark Twain er skam også på ønskelisterne.

 4. Riis-Knudsen skriver overraskende godt, og det er meget svært at lægge bogen ned igen, når man først er kommet i gang. Jeg vil lige få læst den færdig, så kan jeg høre interviewet bagefter.

 5. At støtte og tilbede den værste ondskab verden har set, nazismen, er blandt de største forbrydelser et menneske kan begå. Fy for satan!

   1. Jeg har studeret nazismen i rigtig mange år.
    Det er en gennemført uhyggelig og ondskabsfuld sekt, som bygger på had og fordærv og ikke mindst lyver nazister om alt, for at prøve at fremstå bedre. Hadet til jøder, kvinder, homosekuselle, ja alt der ikke er en hvid arisk mand, kommer fra at alle som blir nazister er sørgelige eksistenser, som i bund og grund ikke har det godt med en selv. Derfor hader de alle omkring dem og finder på løgne for at legimetere deres had. Tænk sig i øvrigt at tilbede et SÅ gennemført sindssygt menneske som Hitler, massemorder, heroin-junkie osv osv, hvad er det for et forbillede at ha? Vil man virkelig gerne være en syg morder, på hårde stoffer????
    Nazister er usle stakler, som kræver gennemgribende psykiatrisk behandling, selvom de fleste ikke står til at redde.
    Virkelig sørgeligt.

    1. Det virker det ærligt talt ikke til, at De har. Jeg kan fx ikke se nogen distinktion mellem den historiske nationalsocialisme, og så den meget lille subkultur, der findes idag, hvor der larpes til den helt store guldmedalje.

    2. Jeg har også studeret nazismen i rigtig mange år. Især det såkaldte Holocaust.
     Til min store forbavselse viser det sig faktisk at der ikke døde nogen jøder under anden verdenskrig. Overhovedet.
     Samtlige jøder indsat i koncentrationslejrene overlevede. Der var ingen jøder der deltog i kamphandlinger – hverken for aksemagterne eller de allierede. Der findes ingen registrerede dødsfald på jøder i nogen hospitaler verden over. Ingen rapporterede dødsulykker, eller politi rapporter hvor kriminelle eller deres ofre er afgået ved døden. Heller ikke de jødiske plejehjem og hospices melder om nogen døde i årene 1933 – 1945.

     Tro mig, jeg har alle dokumenterne.

    3. “Jeg har studeret nazismen i rigtig mange år.
     Det er en gennemført uhyggelig og ondskabsfuld sekt, som bygger på had og fordærv og ikke mindst lyver nazister om alt, for at prøve at fremstå bedre. Hadet til jøder, kvinder, homosekuselle, ja alt der ikke er en hvid arisk mand, kommer fra at alle som blir nazister er sørgelige eksistenser, som i bund og grund ikke har det godt med en selv.”

     Din egen personlige mening om en given ideologi, er ikke bevis for en skid bassemand. Alt det lort du skrev der var bare freudiansk psykoanalyse, uden den mindste smule substans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *