For Frihed – (30/08/20)

Indholdsfortegnelse:
0:00 Velkomst og introduktion af dagens gæst.
4:13 Pegida Danmark starter: Januar 2015. Navneforandring: Marts 2015.
13:12 Chikane og vold fra antifa.
16:05 Ændringer i midten af 2015.
33:34 Succeskriteriet for demonstrationerne.
41:50 2018-20 og strategiske overvejelser.
48:40 Deltagerne i demonstrationerne.
55:43 For Friheds betydning og gode råd.
1:15:51 Afslutning.

Medvirkende: Freddie Larsen og Anders Kjær.

Relevante links og materiale:
https://www.forfrihed.dk/
https://www.facebook.com/forfrihed/

Lyt til eller hent afsnittet her: https://mega.nz/folder/V7R3hCYC#_Nl-dHfWyNU7HI6nAJAgkQ

17 thoughts on “For Frihed – (30/08/20)”

 1. Jeg var også med til den første Pegida Danmark demonstration. Tror vi var omkring 250! Jeg vil gætte på at omkring 30 var journalister dog. Og også nogle autonome åbenbart. Da vi kom ned til Den lille havfrue, var der en af dem begyndte at råbe slagord for Mussolini. Meget eksotisk!

  Det var mig der inspirerede Sennels til at ændre navnet på organisationen. Det har han i hvert fald sagt til mig. Det der skete var, at der kom et billede frem i medierne af Pegida lederen i Tyskland, hvor han havde Hitler skæg og hentehår. Det var tydeligvis et billede han havde fået sat op for sjov. Tror han var hos frisøren mens det blev taget. Nå, jeg læste nyheden og tænkte at Pegida Danmark kunne udnytte situationen til noget opmærksomhed, ved at annoncere et navneskifte. Mit håb var simpelthen at der kunne komme en nyhedsreportage og artikler ud af det. Medierne kunne koble os sammen med nazismen og vi kunne tage afstand fra nazismen. Så jeg skrev direkte til Sennels med et link til artiklen om den tyske Pegida leder.
  Om det virkelig var det der fik Sennels til at ændre navnet eller han bare ville være venlig ved jeg ikke. Men det sagde han i hvert fald.

  Med hensyn til det her med at politiet er med for at beskytte For Frihed og ikke borgere uden for demonstrationen -eller moddemonstranter.
  Nye Borgerlige og Dansk Folkepartis ungdomsorganisationer, demonstrerede mod politisk vold på 1. maj. Politisk vold generelt. Fra alle ideologier. Tror vi har været omkring 25. Vi startede på Israels plads med adskillige salatfade og betjente omkring os. Én helikopter i luften vistnok også. Kun en 🙂
  Venstrefløjen havde også en kæmpe demonstration på Israels plads. En kurdisk organisation tror jeg. Flere hundrede mennesker.
  En lille spinkel ung mand med en kasket hvor der står ‘Antifa’ på, går rundt inde blandt vores demonstration. Han har åbenbart kontaktet arrangørene og tilmeldt sig. Jeg talte ikke med ham selv men han snakkede med flere af de andre. Jeg forlader selv demonstrationen pga. at det trækker ud og fordi jeg har egne planer inde i Parken.
  Paludan var derinde bl.a. Jeg forsøger at lave min egen lille aktion ved Paludan og bliver så stoppet af politiet. Da jeg går der fra er der højlydte diskussioner mellem de unge fra “min” demonstration og de autonome.
  Da jeg kommer hjem og læser mediernes reportager fra dagen, kan jeg se at det alligevel er endt med at NB og DFs ungdom er blevet overfaldet.
  På trods af at demonstrationen netop var imod selvsamme politiske vold.
  På trods af at de havde ladet en fra den anden side deltage.
  På trods af at politiet havde garanteret deres sikkerhed.

  Bååååååt!!!!!!

  En af de ugentlige demonstrationer inde på Aksel Torv blev en gang aflyst, fordi vi kun var ni.

  Ellers rigtig godt interview og godt at høre at min gamle kampfælle er ved godt mod 🙂

  1. Ja For Frihed har haft stor betydning. Det er et stykke Danmarkshistorie skabt af almindelige mennesker, der fik nok. Man kan gøre meget, hvis man vil. Et parti som Stram Kurs er jo nærmest direkte udsprunget fra erfaringen med aktivisme og de mennesker, der har lært hinanden at kende igennem For Frihed.

   Jeg håber, at alle er taknemmelige overfor de mennesker, der startede det og gik med i demonstrationerne. De er helte.

   Jeg synes, at det er meget meget vigtigt at forstå, at politiet er ikke i stand til at sikre ens sikkerhed i Danmark idag. Det må vi bare konstaterer. Det gælder både ifbm. politik og generelt. Så kan man jo altid diskutere hvorfor: Om det er ledelsen der hader nationale, om det er dovenskab fra mandskabets side, eller om det er en kynisk betragtning om, at dem der er villig til at lave mest ballade får deres vilje. Det er jo nok en kombination. Det var noget at gå med til For Frihed demonstrationer lærte mig. Der døde idealet om det liberale demokrati i Danmark. Det virker til, at nogle unge mennesker fra DFU og NBU har lært den samme lektie på den hårde måde. Den lektie kommer flere nok til at skulle lære på den hårde måde, inden der for alvor sker en politisk omvæltning i Danmark.

 2. Den afsluttende resignation er interessant.

  “Det er virkelig op ad bakke”
  “Vi skal hele tiden forsvare os”

  Det ér op ad bakke, og jeg vil mene, at så længe al information og holdningspåvirkning til masserne er kontrolleret af fjenden, så bliver det ved med at være sådan.

  Bare lige for at gnide ekstra salt i såret: https://www.businessinsider.com/how-google-retains-more-than-90-of-market-share-2018-4?r=US&IR=T

  Mere eller mindre AL søgning efter information på nettet går gennem Google.
  Google ér nettet. Google is reality.

  Så kan man flagre med nok så mange bannere eller fægte med sin egen skygge.
  Jøderne er ti skridt foran. Mindst.

  1. Ja selvfølgelig er det op ad bakke? Havde nogen regnet med andet?

   Og hvad er konklusionen på dette? At man intet skal gøre?

   For Frihed har jo netop skabt resultater. De var jo en del af den højrepopulistiske bølge, der strømmede over Vesten omkring 2015 som en modreaktion på de store flygtningestrømme, der ramte Europa i den tid. Det var den bølge, der var med til at få Trump i det hvide hus, Salvini som italiensk indenrigsminister, UK ud af EU og fik de europæiske socialdemokratier til enten af at flytte sig mod højre omkring indvandring eller gå markant tilbage. Og antiglobalisme er her jo stadigvæk, selvom de lige fik den reddet dengang ved at lave nogle småjusteringer.

   Og så har de som sagt været med til at skabe grobunden for en masse andre organisationer og partier, vi ser idag. At gå på gaden som For Frihed har bestemt nyttet.

   1. Lakmusprøven for ‘det nationale’, som din gæst kalder det, er for mig at se – indrømmet, det er måske lidt forsimplet – om de selvudråbte nationalister slikker jøderne op og ned, forfra og bagfra, eller om de -ikke- gør det.

    Jeg forlanger ikke, at man på aggressiv pre-fyrrene manér skal stå og svovle og bande, eller lade sig besætte af tanken om den fordømte Jude.
    Men at højrenationalister – fra Paludan, Thulesen, Raaschou til Farage, Robinson og Trump – stædigt forsøger at bilde deres tilhængere ind, at jøder det er vores venner, og så i øvrigt har travlt med at kanalisere den borgerlige vrede over i en, for mig at se, frugtesløs, venstrefløjsagtig religionskritik af islam, jamen, det er i bedste fald forfejlet, men nok nærmere bevidst vildledning og forhaling.

    Det er selvfølgelig som oftest det mest konstruktive at klø på og se de mange lyspunkter, men rammen hvori man gør det, skal jo helst ikke være direkte kontraproduktiv.

    1. Jeg synes, at det er lidt forsimplet det der. Flere af dem De nævner har jo offentligt kritiseret de jøder, der kæmper for progressive værdier. Paludan sagde det jo faktisk direkte på det sidste af afsnit af Nordens Grænse, han var med på.

     Stram Kurs, Nye Borgerlige og store dele af Dansk Folkeparti er jo også imod omskæring af børn, også selvom de er udmærket klar over, at mange jøder vil blive meget fornærmet over en aldersgrænse på omskæring. Statsministeren kobler et forbud mod omskæring af drengebørn sammen med holocaust og dødelig antisemitisme her: https://www.berlingske.dk/kommentarer/jeg-har-selv-tidligere-vaeret-tilhaenger-af-et-omskaeringsforbud-jeg men mainstream nationale er altså stadig villige til at forbyde det.

     Jeg ville nok også foretrække en mere generel kritik af multikultur fremfor islam isoleret, men det virker jo godt at krænke islam. Det giver jo en masse ballade og optøjer, som så viser alle, at nogle folk fra den 3. verden har svært ved at opføre civiliseret. Den samme effekt vil ikke komme ved mere generel kritik af multikultur. Jeg tror, at man ser så meget islamkritik, fordi det virker. Men mange nationale ledere siger jo også direkte, at de er imod multikultur generelt.

     1. Ja, og for et par år siden var Dansk Folkeparti imod et forbud.
      Det er spil for galleriet, og fuldstændig ufarligt da et flertal i Folketinget hverken vil eller tør genere jødernes hjemmeritualer.

      Fred være med det.
      Familier der vælger at omskære deres egne drengebørn, so be it.

      Som jeg husker Paludans politik, turnerede han rundt med tre undtagelser, tre grupper der i hvert fald ikke skulle smides ud: Adopterede, værdsatte fremmede og, nå ja, jøder.
      Hvorfor jøder? Hvorfor kalotten? Hvorfor rejse til Israel? Hvorfor interviews med jødiske såkaldte islamkritikere?

      Nej, jeg tænker han er et stunt. Al den omtale i medierne op til valget var også højst besynderlig. Negativ omtale er som bekendt bedre end ingen, og ønskede Magten ham vitterligt hen hvor peberet gror, havde de da tiet ham og hans parti ihjel.

      Synes du virkelig det hjælper med ballade og optøjer? Tvivler.
      Danskere over en bred kam ved da godt, at mellemøstlige bander og deslige ter sig, er kriminelle og dyre i drift.
      Det er lige før jeg tror, at selvom BLM og Antifa hærgede løs i København, som de hærger løs i amerikanske byer, så ville hr. og fru Danmark stadig bakke op om kvinderne i rød blok. Præcis som danskerne i de nordlige amerikanske stater gør det, også selvom det er deres byer der står for skud.

     2. Min pointe var ikke, at tingene er perfekte. Min pointe var, at tingene bliver bedre hele tiden. Det skal vi være glade for og udnytte chancen.

      Pressen bruger som regel den samme strategi ved alle dissidenter: I starten så ignorer de dem. Hvis de så bliver store nok, så kommer mediestormen, hvor alt ubehageligt bliver gravet frem fra personens fortid og stillet til skue overdrevent for alle til at se. Det plejer at knække mange og får skræmt en del støttere væk fra dem. Hvis det så ikke virker, så går staten ind og bruger hårdere metoder såsom bureaukratisk og juridisk chikane. Og det er så det, vi ser lige nu med, at PET ikke vil beskytte Rasmus, hvis han opholder sig i Rødkærsbro, deres karantæne for at indsamle vælgererklæringer, dom for ærekrænkelse, forsøg på at tage advokattilladelse fra ham, indrejseforbud til Sverige, sletning af videooptagelser, afvisninger af mulighed for at demonstrere osv osv.

      Det virker meget besynderligt, at Rasmus skulle være kontrolleret opposition, når nu “systemet” bruger alle de ressourcer på at modarbejde ham.

      Ja mener bestemt at optøjer og ballade skræmmer folk og “radikaliserer” dem. Vi så jo sidste sommer, hvor mange der gav en vælgererklæring til Stram Kurs efter nogle dages optøjer i København ifbm. en Stram Kurs demonstration der. Noget andet der indikerer det er, at opbakningen til black lives matter i USA er stærkt faldende:
      https://www.conservativedailynews.com/2020/08/support-for-blm-protests-plummets-in-wisconsin-dropping-25-points-in-two-months/
      https://eu.usatoday.com/story/opinion/2020/08/31/riots-violence-erupting-turning-many-away-blm-and-protests-column/5675343002/

      Et andet eksempel er den store opbakning, der har været fra mainstream konservative i USA til Kyle Rittenhouse. Det indikerer jo også, at nogle er ved at blive ret trætte af optøjer. Man kunne selvfølgelig godt ønske sig, at flere fik nok, men igen må man glæde sig over den fremgang, der er, og så bruge det momentum til at komme videre.

     3. Skræmme og radikalisere? Er det sådan den danske folkeånd fungerer?

      I den pinkrøde, pastelgrønne storbyomgangskreds jeg færdes i, synes det at være rigeligt, at nogen (de rigtige) siger (på den rigtige måde) at så! nu gør vi det, på den og den måde og, ih jo, det er skam også moralsk forsvarligt.

      Husk på Socialdemokratiets kursskifte 2018, eller hvordan de framede det, med Mattias Tesfaye (mulat og, er det tidligere trotskist?), Mette Frederiksen (kvinde, lidt lun dialekt) og hele mediemaskinen fra DR til Trier Late Night som heppekor i baggrunden.

      Pludselig måtte man godt sige og tænke – også i de københavnske stukstuer – at vi gider faktisk slet ikke flygtninge, mange af dem skal retur og i øvrigt er der en helvedes masse problemer med integrationen.

      Såmænd, paratheden er der.

      Hvis dirigenten i morgen slog en ny tone an, ville danskerne flest, med stor iver og lyst, trutte med i vilden sky.

      Ift. om det bliver bedre, partipolitiske udmeldinger og det paludanske, der har du nok lidt mere tiltro, givetvis også mere føling.
      Set nedefra de bagerste tilskuerpladser ligner det, som skrevet, ikke andet end spil for galleriet, mummespil og forhaling.

     4. Det virker på mig som om, at hvis folk føler sig direkte i fare, så ændrer de sig meget hurtigt. Der er der også mange historiske eksempler på. Så hvis man kan udstille systemets manglende evne til at holde ro og orden, så mener jeg bestemt, at det er effektivt til at skabe opbakning til et nyt paradigme.

      Men ja enig i at de fleste mennesker danner deres holdninger efter, hvad toppen i deres sociale hierarki mener. Men igen folk er villige til at udskifte dette hierarki med et nyt, hvis tingene bliver slemme nok. Og det at socialdemokratiet jo har rykket sig viser jo, at det nytter noget at gøre noget. Det viser jo, at de har været opmærksom på, at de lige skulle passe på den utilfredshed, der har været særligt i kølvandet på flygtningekrisen i 2015 og frem. De vil gerne beholde deres taburetter, så derfor har de lavet nogle ændringer. Det er jo bestemt et godt tegn. Det tyder på, at vi er mange og trods alt har en vis magt.

      Jeg synes også, at hele denne omskæringsdebat har vist, at folk er utilfredse med at et ekstremt mindretal skal have særprivilegier. Så sure var de altså ikke sidste gang emnet var oppe i offentligheden. At det er mainstream at sige, at regeringen diskriminerer på basis at religion pga. jøderne i Danmark var vist ikke gået for bare et par år siden: https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/sf-profil-lugter-langt-vaek-af-diskrimination/8289956

      Det går fremad.

 3. Godt interview, men ja organisationen er jo nok gjort ligegyldig af at Paludan har overtaget demonstrations faklen, er kenddis, får mere presseomtale, og får en kraftigere reaktion fra muslimer og autonome.

  Det er heller ikke ansvarligt at opfordre almindelige mennesker til at risikere at blive overfaldet eller doxxet til demonstrationer, uden at være i stand til at give dem økonomisk støtte i tilfælde af at de lider fysiske eller økonomiske tab.

  1. Ja det er interessant som små bevægelser og grupperinger, som måske kan føles nytteløse dengang, faktisk kan være med til at skabe noget erfaring og gejst som andre så kan bruge til at lave noget større. Det kan godt være, at de folk der var med i SIAD fx i sin tid ikke følte, at deres arbejde gjorde den store forskel, men bare det at nogle begynder at vise andre, at man kan faktisk godt gå på gaden uden at blive slået ihjel har en stor psykologisk effekt. Og det giver som sagt noget erfaring, der også kan bruges af andre.

   Ville NB (og næsten SK) været kommet i folketinget uden at mange grupperinger, hjemmesider og foreninger har været med til at normalisere disse synspunkter igennem mange år? Jeg føler, at de har skabt fundamentet for andre.

   Jeg synes også, at denne artikel omkring en anden poltisk bevægelse, der har sejret helt vildt var interessant: https://counter-currents.com/2020/09/milk/. Der startede de også med meget få mennesker.

   Mht. det sidste De skriver. Altså det ville da være fantastisk, hvis der havde været opbygget et omfattende økonomisk og socialt supportsystem inden For Frihed begyndte at gå på gaden, men det kan man altså ikke forvente af en græsrodsbevægelse. Det er noget, der kommer senere. Men der blev samlet penge sammen til folk, der fik deres biler smadret, så de fik dækket deres forsikringsregninger. Og jeg tænker umiddelbart, at alle der deltog var klar over, at det var noget der foregik offentligt, og at alle derved kunne tage billeder, og at det omhandlede et politisk kontroversielt emne. Mange blev nok overrasket over hvor hysterisk de autonome opførte sig, og hvor lidt politiet gjorde ved det. Men jeg tænker ikke, at nogle ikke vidste, hvad de gik ind til.

 4. Folk i Gentofte stemmer konservativt. Men det er kun fordi de ikke har opddaget at konservative intet som helst (på det nærmeste) har noget med konservatisme at gøre.
  pipper synger

 5. Når der snakkes om folkets hus. Skal det lige anføres at en DF-borgmester,som ingen besværligheder har med at bruge andre folks penge. Gav 5 millioner Kr til Folkets Hus på Nørrebro. Oven i brugte han en hel del på at ommøblere hans kontor i Frank Jensens RådneHus,kontorstol,fladskærm og pandekagebord. Ja han fik næsten anlagt en bordtennisbane på området.

  1. Er det ham Carl Chr. Ebbesen, De tænker på? Jeg synes ikke umiddelbart, at jeg kan finde noget omkring de sager, De nævner. Har De nogle links omkring det?

   Men spøjst med en DF borgmester for kultur og fritid i Københavns kommune.

   1. Nej,jeg var selv til stede,som på tidspunktet medlem af partiet. Vi frikadellenationalister hænger ved DF. Men heldigvis er alternativet kommet på banen med Rasmus Paludan.
    Med hennsyn til Gentofte kommune,er det sådan at nærmest ingen af dem der bor der,har nogen som helst idé om hvor meget deres politik har skadet det danske Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *