Interview med Bosnisk Kulturcenter Kolding – (06/06/20)

Indholdsfortegnelse:
0:00 Velkomst og introduktion til konflikter i det tidligere Jugoslavien.
8:38 Flygtninge fra Jugoslavien i Danmark.
16:55 Hvordan blev Bosniere behandlet, da de kom hertil?
22:06 Etniske forskelle indenfor Islam.
30:28 Rasmus Paludan og islamkritik.
39:49 Yderlig indvandring til Danmark og integrationspolitik.
1:07:43 Afslutning.

Medvirkende: Ilzan, Ramo og Anders Kjær.

Relevante links og materiale:
https://koldingfrivillig.dk/forside/find-foreninger/etniske-kulturforeninger/bosnisk-kulturcenter-kolding/

Lyt til eller hent afsnittet her: https://mega.nz/#F!V7R3hCYC!_Nl-dHfWyNU7HI6nAJAgkQ

16 thoughts on “Interview med Bosnisk Kulturcenter Kolding – (06/06/20)”

 1. I Det Serbiske kongedømme/Yugoloslavien var der 3 etniske grupper Bosniere, Serbere og Croater. Serbere var under 2.verdenskrig allieret med vesten og de andre var allierede med værnemagten. Det ledte til en “borgerkrig” hvor man dræbte hinanden på krydt og tværs, det gik værst udover Serberne, da Tyskerne tabte krigen.

  5 år senere har Kommunisterne overtaget landet, efter devisen i Sovjet Unionen så anerkender de alle nationale-grupper og nu spillede Makedonere og Muslimer også en rolle i samfundet.

  Da Titios regime brød sammen ved hans død pga økonomi og den kolde-krig, så Serberne der var etnocentriske og havde en “nødplan” som var en naturlig reaktion på de forfølgelser der skete i 2.verdenskrig af deres folk. Man sørgede for at man stod stærk hos Politiet og Hæren.

  Du burde være lidt mere kritisk, f.eks. mener de to herre at de har gjort hvad de blevet bedt om de ævler om uddannelse og job. Dette er hvad de neokonservative og neoliberale har fortalt dem er godt og det også mainstreamholdningen.

  Skide værd med kultur og religion. Men det holder ikke i længden!

  De to herre anerkender at der skal arbejdes med Islam, du burde spørge dem hvorfor Islam overhovedet skal være en del af ligningen, i et protestantisk land som Danmark, bygget på Luthers lære, som klart adskiller religion og politik.

  3.- og 4.-generation er mere religiøs og kriminelle. Jeg kan ikke se noget guld for enden af regnbuen.

  De to herre er åbenlyst det man kan kalde “integreret”, men det fordi Globohomo har en naiv tilgang til Islam. Ville de være integreret hvis Globohomo så kritisk på Islam?

  1. Det skal tilføjes at “Globohomo” betyder Global-homogenitet og altså er den globale progressive dagsorden der dikteres af USA, FN og EU.

  2. Jamen de har jo gjort det, systemet har bedt dem om. Det er jo lidt svært at klandre dem for det. Hvad skulle de ellers have gjort?

   Jeg kan godt se det fra deres side også. De er blevet inviteret herop og fået at vide, at de skulle lære sproget og få sig et arbejde. Helst et der kræver en høj uddannelse. Det er der så mange af dem, der netop har gjort. I mellemtiden så er der så kommet mange flere herop, der ikke i samme omfang har gjort det, og det har skabt en vis modstand i dele af den oprindelige befolkning. Og det går så lidt udover nogle mennesker, der jo bare har gjort det, de er blevet bedt om. Det er jo heller ikke helt fair.

   Jeg synes, at det er vigtigt at holde fokus på, hvem der har skabt det, man kunne kalde integrationsproblemer her i landet. Og det har vores ledere, der har ledet på den Danske befolknings vejne. Og jeg ved godt, at kritikere bliver behandlet meget ringe, og at medierne på ingen måder er retfærdige, men det er stadig den Danske befolkning, der ikke siger nej. Og hvis lidt flere viste noget mod, så ville der bestemt kunne ske noget ret hurtigt.

   1. Livet er ikke fair, og ikke europæiske folkefærd har ikke den samme retfærdighed som vi har.
    Vi må gøre alt for at sikre vores eksistens, også selv om der ryger nogle uskyldige i svinget.

    1. Min pointe var bare, at man må fokusere på dem, der har ansvaret og derved magten.

     Men selvfølgelig skal man altid tage sin egen gruppes side og gøre det, der er bedst for den. Også hvis det ikke kan undgås, at dette ville gå udover andre grupper.

 2. I Danmark har vi en tradition med religiøse bøger.

  De kulturradikale brændte Biblen af i 90erne, og Danmarks Radio sørgede for materiale. For at vise at Kristendommen ikke skal diktere noget i Danmark.

  Rasmus Paludan brænder Koranen af for at vise at Islam ikke skal diktere noget i Danmark.

  Det dumt at være sur og foraget over noget man ikke forstår. >Men De to herre skal selvfølgelig undskyldes, vores medier og uddannelses-institutioner er desværre så uhæderlige at man vilje glemmer hvordan tingene stod til førhen.

 3. Mange tak til gæsterne og værten for dette interview. Jeg har stor respekt for folk der sætter sig ned og taler med dem de er uenige med. Det var meget fint at høre begges synspunkter også selv om i ikke nåede til enighed på alle spørgsmål.
  Hatten af for jer.

  Nu tjekkede jeg lige lidt op på bosniere i Danmark. De er tilsyneladende bedre integreret i Danmark end danskere er. De uddanner sig mere i hvert fald. Og de har også lavere fertilitet. Ifølge “Indvandrere i Danmark 2013”, får en kvinde med bosnisk oprindelse 1,53 børn, hvor danske kvinder får 1,85 børn.
  Jeg har ikke undersøgt hvordan det er i dag.

  Jeg har selv været venner med en bosnier engang. Essensen af en såkaldt “kultur-muslim”.
  Vi havde en rigtig fed humor sammen. Et menneske på godt og ondt.

  Når det så er sagt, så mener jeg ikke indvandring til Danmark skal fortsætte som den har gjort hidtil. Udviklingen skal vendes. Det er ikke nok med at lægge låg på og stoppe tilstrømningen. Bøtten skal vendes.
  De skal hjem.

  1. Ja det er også mit indtryk at de minoriteter, der kommer til landet, med tiden bliver post-moderne og derved bliver færre, fordi de ikke reproducerer sig selv. Ligesom os andre. Så vi bliver altså ikke udskiftet, men vi uddør bare alle sammen langsomt men sikkert. Hvis man altså ikke henter flere mennesker fra udlandet hertil.

   1. Og det er desværre det der sker, så danskerne bliver i høj grad bliver udskiftet. Siden 1970 er der kommet 1 mio. flere indbyggere i landet imens den danske kvinde som skrevet herover har født færrere end 2 børn i gennemsnit. Så ikke bare er de manglende danskere udskiftet men der er sket en forøgelse. Gætter på 1,5 mio. fremmede hvor hovedparten er afrikanere, arabere og andet komplet uønsket og destruktivt. Jeg har lige holdt ferie forskellige steder i DK og der er perkere alle steder.

 4. Meget fint interview Anders Kjær. Tak for det.
  Blev det navn der nævntes 0:45:51 forstået?
  Du skulle have konfronteret “millioner på kontoen”
  Og i slutningen skal vi lige vide det sædvanlige
  nemlig at islam er fredens relegion.
  “Jeg går ind for at vi skaal redde så mange mennesker som muligt”
  Er det måske at redde os fra frafald fra islam?
  Jeg overlader spørgsmålet til Sorte Slyngel.

  1. Så vidt jeg kan høre, så taler han om hans storesøster og Gellerupparken på det tidspunkt?

   Jamen der var flere ting, jeg skulle have gravet lidt mere i. Helt bestemt. Sådan har jeg det tit efter en episode, hvis man redigerer den eller genhører den. Men vil da gerne interviewe flere muslimer. Og andre er jo selvfølgelig også velkommen til at interviewe folk for Nordens Grænse. Bare kvaliteten af interviewet er nogenlunde. Man kan sagtens låne en mikrofon og så gå igang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *