12 thoughts on “Nationens Kurs afsnit 14 – (22/02/2021)”

 1. Peter Duetoft – formand for Centrum Demokraterne folketingsgruppe (Mimis’ arvede parti) i Jyllands-Posten 30. januar 2000:
  »Hitler og Pia Kjærsgaard er to alen af ét stykke. Jeg siger ikke, at hun er nazist, men hun har den samme holdning med at dele befolkningen op i over- og undermennesker, som Hitler havde«.
  Måske det bare er noget der hører til de “anstændige” borgerlige?
  Han stod i øvrigt ved artiklen i 2015.

  1. Ja de har altid været hysteriske. Men nu er mange også ved at være trætte af det, og de begynder at smage deres egen medicin. Og det bryder de sig tydeligvis ikke om.

   Det er også sjovt, som de prøver at finde alle mulige undskyldninger for denne polarisering: Det er pga. sociale medier, hadtale, manglende censur, politikers udtalelser og endda pressen! Men sandheden er jo, at det er pga. dem selv.

 2. Hejsa,
  Rasmus lyver direkte i dette afsnit… “man kan ikke være medlem hvis man har været medlem af en nynazistisk gruppe”… alligevel sidder Peter Neerup Buhl, I rigsledelsen… selvom han tidligere har været et ganske højtstående medlem, af det nynazistiske parti :”Danskernes Parti “… hvordan filan hænger det sammen?
  Mvh
  Hop

  1. Problemet med de her udtryk så som “nazisme” eller “nynazisme” er, at ingen rigtigt ved, hvad de betyder? Hvis både Rasmus Paludan og Pia Kjærsgaard er nazister, så er der jo rigtigt mange danskere, der er det også. Langt flere end der var medlemmer af Danmarks nationalsocialistiske arbejder parti før og under anden verdenskrig. https://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/danmarks-nationalsocialistiske-arbejderparti-dnsap/

   Det virker som om, at udtrykkene bliver brugt om nogle, der enten er imod multikultur og/eller går ind for at borgernes liv skal reguleres kraftigt. Mette Frederiksen er jo blevet sammenlignet med Hitler og lignende, fordi hun afskaffede minkopdræt i Danmark.

   Hvad mener De at disse begreber betyder?

 3. Det er fjollet og desuden også usandt, at kalde folk som Rasmus og Pia, for nazister.
  Man er nazist/nynazist, hvis man er eller har været medlem af en nazistiske bevægelse, eller lever efter nazistiske leveregler.
  Peter har været medlem af det nynazistiske “Danskernes Parti “, som primært bestod af medlemmer fra DNSB, white pride, Dansk Front og andre nazi-bevægelser.
  De prøvede at gå ind i politik og blive mere bredt accepteret, ved ikke at kalde sig nazister og pakke hagekorset væk… men det ændrede ikke på at de var en nazi-bevægelse…

  1. Så en nazistisk bevægelse er en bevægelse, der siger, at de er nazistiske? Og hvis en bevægelse siger, at de er nazistiske, så er medlemmerne derved automatisk nazister på det tidspunkt og for evigt? Eller hvad er det lige præcis, der gør en bevægelse nazistisk?

   Men man kan også være nazist, hvis man ikke er (eller har været) en del af en nazistisk bevægelse, hvis man lever efter såkaldte nazistiske leveregler? Og hvilke leveregler er så det?

   Og gælder det princip så også medlemskab af andre politiske bevægelser? Altså at hvis man har været medlem af fx en liberal politisk bevægelse, så er man liberal resten af ens liv lige meget, hvad man gør, siger eller hvilke andre organisationer, man eventuelt melder sig ind i senere i ens liv?

   Vores nuværende integrationsminister Mattias Tesfaye er tidligere medlem af partiet Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister (https://www.information.dk/moti/2012/04/mattias-tesfaye). Vil det så sige, at manden (stadig) er kommunist? Ifølge den logik De opstiller, så er han det jo?

 4. Jeg svarer ordentligt og fornuftigt… og blir derefter latterliggjort. Hvad bilder du dig helt ærligt ind?????
  Gider ikke dialog, når du kun ønsker at provokere.
  Peter er nynazist. Og det ved du ligeså vel som jeg.

  1. På hvilken måde har jeg latterliggjort Dem? Jeg prøver stadigvæk at finde ud af, hvad disse begreber overhovedet betyder.

   De er selvfølgelig velkommen på et afsnit af Nordens Grænse, hvor De får lov til at tilkendegive Deres opfattelse af disse begreber uden afbrydelse, og hvor vi sammen forhåbentligt at finde en brugbar definition af dem.

 5. Lad nu være med at spille dum. Du ved jo godt hvad nazisme og nynazisme er… ægte nazister kalder det nationalsocialisme, for at det skal lyde pænere, men det er en og samme ting.
  Nazismen er uden sidestykke, den værste ondskab verden endnu har set og at du plæderer som du gør for den, er helt igennem uhyggeligt. Du fremstiller yderst farlige og syge personager, fra den danske nazi-scene, som gode og interessante mennesker, det er dybt usmageligt. Og den ene jøde du har interviewet, udstiller du på den groveste.
  Alle som tilbeder satans sekt = Nazismen, burde spærres inde på livstid. Sådan er det desværre ikke.

  1. De virker meget sur og indebrændt. Jeg synes, at De burde komme på Nordens Grænse. Så finder vi ud af, hvordan verden fungerer og finder en konstruktivt løsning på vores forskelligheder, der fungerer for alle.

 6. Mon ikke at omtalen af den 7. løsgænger er den mest prominente af dem alle, Lars Løkke Rasmussen ?

  1. Haha ja lidt sjovt, at vi glemte ham. Og i mellemtiden er der faktisk kommet en til. Nemlig Jens Rohde. Så nu er der 8.

   Demokratiet har det lidt svært for tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *